Acasă Uncategorized Apele Române, apel la populație să folosească apa din rețea “rațional”, în...

Apele Române, apel la populație să folosească apa din rețea “rațional”, în scopuri menajere, nu și pentru udarea grădinilor sau umplerea piscinelor

106
0

Administrația Națională “Apele Române” (ANAR) a emis un comunicat de presă în care precizează că în acest moment, sunt afectate de secetă mai multe județe, astfel: 28 de localități (din județele Botoșani și Galați), 77 de localități (din județele Bacău, Neamț și Vrancea), 5 localități (în județul Cluj), 5 localități (în județul Argeș).

 

“Cele mai afectate, sistemele de alimentare cu apă centralizate în judetele Bacău, Neamț și Vrancea au sursa de apă subterană din foraje sau drenuri, iar restricțiile se datorează creșterii consumului pentru irigații. (…) Din cele 80 de secțiuni de monitorizare a secetei hidrologice, la 17 sectiuni s-au înregistrat debite sub debitul minim necesar pentru satisfacerea cerințelor sub aspect cantitativ, în bazinele hidrografice: Someș-Tisa, Banat, Olt și în special în Siret și Prut-Bârlad”, precizează Apele Române, care explică faptul că în prezent, poate asigura pentru toți beneficiarii necesarul de apă brută din sursa de apă de suprafață in regim centralizat.

 

În Botoșani, mai explică instituția, au fost semnalate probleme la anumite bazine, care nu au capacitate suficientă pentru asigurarea cerințelor suplimentare și pentru udarea sau irigarea culturilor agricole. ANAR atrage atenția asupra faptului că nu recomandă în această perioadă udatul grădinilor și umplerea unor bazine și piscine.

 

“Prognoza unui debit mediu lunar al Dunării indică în continuare o valoare scăzută în luna iulie, respectiv în jur de 3000 mc/s. La aceasta se adaugă și un aport scăzut al debitelor afluente medii lunare în lacurile interioare ale României din cauza posibilei tendințe de scădere a aportului de precipitații. De aceea, estimăm că, la sfârșitul lunii iulie, în cele 40 lacuri de acumulare principale cu rol important în alimentarea cu apă pentru populație, industrie și productia de energie electrică), coeficientul de umplere va scădea de la 82%, cât este astăzi, la 68 %“, subliniază Apele Române.

 

 

Articolul precedentBREAKING Elevii nu mai pot fi exmatriculați
Articolul următorSummer Sale, la Iulius Town: promoţii de până la 70%, premii pe loc sau un voucher de vacanță în valoare de 2.500 de euro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.