Acasă Economic Premierul a discutat cu vicepreşedintele Google despre ameninţările legate de securitatea cibernetică...

Premierul a discutat cu vicepreşedintele Google despre ameninţările legate de securitatea cibernetică şi dezinformare

150
0

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele Google, Karan Bhatia, principalele teme discutate fiind consecinţele agresiunii militare ruse din Ucraina, ameninţările în domeniul securităţii cibernetice şi legate de dezinformare, transformarea digitală a României şi importanţa parteneriatului transatlantic.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a evidenţiat rolul important al României în regiune, ca pilon de stabilitate, atât în interiorul NATO, cât şi UE.

“Digitalizarea este cheia reducerii birocraţiei, care va transforma infrastructura administrativă într-una mai bună şi mai eficientă. Totodată, digitalizarea va facilita tranziţia ţării noastre către o economie mai sigură, dinamică şi bazată pe date, aliniată cu direcţiile strategice europene. Întărirea prezenţei Google în România şi dezvoltarea sa locală vor contribui la consolidarea parteneriatului transatlantic şi la dinamizarea proceselor de cercetare-dezvoltare din ţara noastră. Apreciem sprijinul oferit de Google în lupta cu ameninţările cibernetice şi dezinformarea online”, a declarat premierul, citat în comunicat

Articolul precedentMinisterul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională
Articolul următorCod galben de instabilitate atmosferică accentuată pentru nouă judeţe din sud-vestul ţării, care va intra în vigoare la ora 15:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.