Acasă Evenimente 17 iunie, ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei

17 iunie, ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei

136
0

În fiecare an, la 17 iunie, este marcată ziua mondială pentru combaterea deşertificării şi a secetei (World Day to Combat Desertification).

Scopul acestei zile este de a sublinia necesitatea stopării sau încetinirii procesului de deşertificare şi conştientizarea efectelor secetei. 17 iunie reprezintă o ocazie pentru a reliefa existenţa soluţiilor care pot fi implementate adecvat, cu participarea comunităţii şi prin cooperarea tuturor părţilor implicate, notează Agerpres.

În peste 100 de ţări, 1 miliard de oameni din populaţia lumii de 6 miliarde este afectat de deşertificare. Schimbările climatice pot precipita procesul de deşertificare, însă activităţile umane sunt cauza principală cea mai frecventă. Supracultivarea epuizează solul. Despăduririle înlătură copacii care susţin solul fertil de pământ. Păşunarea în exces dezgoleşte pământul de iarbă. Unul dintre principalele instrumente de combatere a extinderii deşertificării este plantarea de arbori şi alte plante care menţin calitatea solurilor.

Articolul precedent🔴🔴9TV, televiziunea momentului🔴🔴Ediție SPECIALĂ! Cronici Sportive cu Stelian Iordache
Articolul următorO persoană a încercat să incendieze steagurile din faţa primăriei din Timișoara. Bărbatul a fost prins de poliţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.